Επίσκεψη των σπουδαστών του Ι.ΙΕΚ ΔΕΗ στο Βόρειο Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας (ΒΠΚΕΕ) του ΑΔΜΗΕ

Την  Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών του Ι.ΙΕΚ ΔΕΗ Ενεργειακό Ινστιτούτο, στο ανακαινισμένο  και υπερσύγχρονο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στην Πτολεμαΐδα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων «Ηλεκτρονικά Ισχύος»  και «Βιομηχανικά Ηλεκτρονικά» των τμημάτων «Τεχνικοί Αυτοματισμού» και «Τεχνικοί Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων» αντίστοιχα, από τον εκπαιδευτή, κύριο Καρανικόλα Κωνσταντίνο.

Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τις εγκαταστάσεις του Κέντρου και ιδιαίτερα για τα Ηλεκτρονικά κυκλώματα που έχουν διδαχθεί έως σήμερα.

Επισκέφθηκαν τους χώρους των συστημάτων ελέγχου και data.

 

Το Σύστημα Ελέγχου Ενέργειας (ΣΕΕ) του ΑΔΜΗΕ αποτελεί κρίσιμη εθνική υποδομή απαραίτητη για την παρακολούθηση, τη λειτουργία και τον έλεγχο του Εθνικού Διασυνδεδεμένου Συστήματος Παραγωγής και Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η παρακολούθηση και ο έλεγχος της λειτουργίας του Εθνικού Διασυνδεδεμένου Συστήματος Παραγωγής και Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, γίνεται σε πραγματικό χρόνο καθ΄ όλο το 24ωρο από το εξειδικευμένο  προσωπικό του ΑΔΜΗΕ, που εργάζεται στην αίθουσα ελέγχου του Κέντρου, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως εφεδρικό Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ Μιχάλη, Προϊστάμενο του Περιφερειακού Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας Βόρειας Ελλάδας, για την φιλοξενία.